Ha megvásároltuk a lapra szerelt konyhabútorunkat, de nem akarunk egy asztalost hívni, hogy összeszerelje, akkor ez a leírás a segítségedre lehet.

*********************

Persze el lehet ettől térni, az itt leírtak csupán útmutatók.
Több éves tapasztalatomat osztom meg Veled, hogy ne ess azokba a hibákba, amiket mi elkövettünk vagy, hogy minél könnyebben tudd összeállítani.

Több, mint 20.000 órát töltöttem bútorok készítésével. Most Neked segítek, hogy Te is meg tudd tervezni álmaid bútorát. És hogy miért? Egyrészt mert már lassan nincsen megbízható szakember a piacon, másrészt azért, mert pontosan tudom, hogy Te is képes vagy megcsinálni!

Vágjunk is bele:

A tartós és jó bútor szereléséhez türelem kell, gondolom hogy ezzel nem mondtam újat. Rá kell szánni egy teljes napot, hogy mindenre legyen idő. Nem szabad összekapkodni, hiszen több évig kell hogy kiszolgáljon minket.

Ha elemes bútort vásárolsz, akkor azt össze kell szerelni a szerelési útmutató alapján. Ebben most nem tudok segíteni, mert mindegyik picit más és azt is tudom, már ez sem egyszerű. Ez amiatt van, hogy nem a vásárlók fejével gondolkodnak, hanem az ő általuk elképzelt összeszerelési logikán.
Érdemes az alsó elemeket összeállítani, úgyis azzal kell kezdeni a beépítést.

Ha ezzel megvagyunk, akkor kezdhetjük. A beépítést valamelyik sarokból kell kezdeni, ha „U” alakú a bútor, akkor nézzük meg, hogy melyik sarok fala leginkább derékszögű. Ez fontos, hiszen megadja a bútor további vonalát.

Először is be kell állítanunk a magasságot. A bútor egyik sarkát állítsuk be méretre. Mivel nincs rajta munkalap, így rögtön számolnunk kell egyet. Például, ha 90cm magas lesz a pulttal együtt a bútor és a munkalap 2,8cm vastag, akkor 90-2,8=87,2cm lesz a bútor teteje.
Tehát a bútor egyik sarkát beszintezzük a szintezőlábbal 87,2 cm-re. Ezután elővesszük a vízmértéket, a bútorra tesszük és a beállított sarokhoz beállítjuk a következő sarkot. Megvan mindegyik, akkor elvileg mindenhogy vízszintesnek kell lennie. Na, mindjárt csalunk egy kicsit, ugyanis az a jó, ha egy picit, de tényleg csak egy picit kifelé lejt a munkalap. Azért, mert ha a víz, vagy valamilyen folyadék kilöttyen, akkor az, véletlenül se befelé csorogjon.
Ez az egyik leginkább figyelmet igénylő feladat. Ha ezt elkapkodjuk, akkor az egész bútor összeszerelését be is fejezhetjük, mert nem lesz jó.

 

 

További segítséget itt találsz, ha bővebben érdekel a bútor tervezés, vagy készítés:

Szerezd meg az erről szóló könyvet IDE KATTINTVA

 Schumannker Kft. |   aruhaz@butoralkatreszbolt.hu  |  Minden jog fenntartva © 2018.