Sok fajta fióksín létezik, mégis könnyen lehet csoportosítani ezeket:

A „hagyományos” vagy más néven csapágyas fióksín, amik teherbírása fajtánként változó, de általában 25kg:

görgős fióksín

A kisebb teherbírású és méretű golyós fiókcsúszó, amik a régebbi házgyári, illetve a mostanság kapható bútoráruházakban kapható bútorokban van beépítve. Ezek 182mm-től egészen nagy méretig kaphatóak a gyártók gazdag kínálatától függően.

golyós fióksín

És a nagy teherbírású golyós fióksín, ami akár 227kg-ot is elbír. természetesen ez is több méretben található meg a piacon:

nagy teherbírású golyós fióksín

Hasonló elven működik az asztallap alá építhető billentyűzet tartó is, ami gyakorlatilag egy fióksín, kiegészítve tartókkal :

billentyűzet tartó

Ezen belül is lehet részben és teljes egészében kihúzható fióksínt megkülönböztetni. Mint azt a neve is mutatja, előző csak részben, általában 2/3-ig, míg utóbbi ténylegesen a fiók teljes mélységéig kihúzható. Ez praktikus lehet, ha az adott fiók teljes tartalmához hozzá kell férnünk.

Létezik még nyomásra nyíló (push open) fióksín, amit akkor célszerű használni, ha nem szeretnénk fogantyút felszerelni:

push-open fióksín

Illetve fékezett behúzású fióksínek is, amik önmagukat húzzák be.

Viszont már létezik megoldás arra is, ha hagyományos fióksínünk van és mi mégis szeretnénk önbehúzóra alakítani. Elég csak egy adaptert felszerelni és máris működik:

önbehúzó adapter

Ha bővebben érdekel a téma, akkor csatlakozz a zárt facebook csoportunkhoz, vagy szerezd meg az erről szóló könyvet IDE KATTINTVA

 

Facebook csoportunkat itt érheted el:

https://www.facebook.com/groups/tudasbazis

 Schumannker Kft. |   aruhaz@butoralkatreszbolt.hu  |  Minden jog fenntartva © 2018.