Még 8 évvel ezelőtt történt, amikor egyik kedves hölgy keresett meg, hogy konyhabútort szeretett volna csináltatni és én vagyok a negyedik, akinél érdeklődik, mert az az asztalos, akit megbízott félbehagyta és most ott áll befejezetlen bútorral ráadásul még nem is minden olyan lett, mint amilyet szeretett volna…

És ugye elmegyek tényleg és tényleg tudom vállalni a javítását, befejezését? Mit is mondjak? Nekem ez furcsa volt, mert nálam természetes volt, hogy ha elvállalok valamit, akkor abba a tudásom legjavát beleteszem és a munkát kimagasló minőségben végzem el úgy, mintha magamnak csinálnám.

Ha már gondolkoztál a szobád, vagy konyhád berendezésén valamikor, akkor biztosan megfordult a fejedben, hogy mennyi mindenre kell figyelni. És itt nemcsak a szakember kiválasztására gondolok…

Milyen legyen a fal színe, a burkolat (szőnyeg), a bútor színe, elrendezése, hol lesz a TV, stb.

Egy konyha esetén ez sokkal összetettebb kérdés, mert figyelni kell a színeken kívül a konnektorokra, vizes kiállásokra, a csempe magasságára és még számtalan tényezőre. Ha csak a konyhabútort nézzük, akkor legyen:

 • Sötét vagy világos?
 • Fényes, vagy matt?
 • Fából legyen, vagy ne?
 • Gránit munkalap, vagy hagyományos legyen rajta?
 • előre gyártott, vagy egyedi bútor legyen?

Sokszor adtam árajánlatot egyedi konyhabútorra és többször szembesültem azzal a ténnyel, hogy a vevő nem igazán tudja mit is szeretne. Ez természetesen nem volt gond, de így nagyrészt az én ötleteimet valósítottam meg az ő beleegyezésükkel. Pedig egy kis felkészültséggel nagyszerű ötleteket lehet hozzátenni.

Hadd tegyek fel neked egy kérdést:

Bármikor, amikor felújításon gondolkoztál pontosan tudtad mit is szeretnél?

Légy előrelátó és fogadd meg ezeket a tanácsokat:

 • Ha az egyedi bútor mellett döntesz és a tervezésnél nem veszed figyelembe az alapszabályokat, akkor nagy valószínűséggel egy olyan bútor fog készülni, ami bár lehet, hogy az eredeti elképzelésednek megfelel a kinézetet tekintve, funkcionalitásban biztosan lehetne javítani rajta. Ezért mindig figyelj oda, mert ezernyi apró részletből áll végül össze az áhított végeredmény!
 • Ha a lakást is fel újítani és nem szánsz rá kellő időt és figyelmet, akkor kihagyhatsz egy elektormos aljzatot, vagy egy vízbekötést, ami miatt akár az egész bútort újra kell tervezni, vagy szétszabdalni. Ezért készíts egy tervet, ami alapján ezeket a helyeket pontosan ki lehet jelölni!
 • Egyedi bútor esetén találnod kell egy megfelelő szakembert, aki pont rá fog érni az általad igényelt időpontban, lehetőleg nem dohányzik, pontos és tiszta munkát végez, garanciát ad és nem kér el egy fillérel többet sem. Ezért minden esetben kérj többféle garanciát is!
 • Ha előre gyártott bútort választasz és a szállítást nem tudod magad megoldani, akkor súlyos tízezrekbe kerülhet a kiszállítás, ezzel számolva viszont nem is biztos, hogy megéri. Ezért amikor végül a bútor mellett döntesz, ezzel is kalkulálj!
 • Ha az előre gyártott bútort nem magad szereled össze, akkor egy kisebb vagyont kérnek el tőled ezért. Ha pedig magad állsz neki, akkor biztosan bosszankodni fogsz. Most őszintén, te egyből érted a mellékelt rajzokat? Arról nem is beszélve, hogy a párod türelmetlenkedik, miközben te buzgón próbálod megoldani a szerelést, mert mégis csak ciki lenne, ha nem sikerülne. Ezért mielőtt nekifogsz, nézz ehhez kapcsolódó videókat, olvass utána és csak akkor vágj bele, ha kellően magabiztos vagy!

Összefoglalva már-már sci-fi kategória, hogy minden pont úgy sikerüljön ahogyan azt elképzelted. Ez majdnem olyan mint egy esküvői készülődés, épp csak nem jár annyi bosszankodással, ha van valami gikszer.

Viszont koránt sem biztos, hogy olcsóbb…

Egy alsó kategóriás konyhabútor ára minimum 250.000 Ft. Mennyit érne egy olyan tudás, amivel akár tízezreket tudnál megspórolni?

Másképp kérdezem!

Ha rendelkeznél egy olyan tudással, amivel biztosan tudsz spórolni:

 • Időt
 • Pénzt
 • Energiát

akkor érdekelne?

Nézd meg mit adok neked, hogy ne kelljen megfizetned a tanulópénzt, így idegesség és bonyodalom nélkül készülhet el álmaid bútora:

Részletek ITT

 Schumannker Kft. |   aruhaz@butoralkatreszbolt.hu  |  Minden jog fenntartva © 2018.